ΣΥΜΠΛΉΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ , Α΄ΝΕΑΝΙΔΩΝ , Α΄ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ , Β΄ΝΕΑΝΙΔΩΝ , Β΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ , Β ΠΑΙΔΩΝ -Β΄ΕΦΗΒΩΝ - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

5.9.24

ΣΥΜΠΛΉΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ , Α΄ΝΕΑΝΙΔΩΝ , Α΄ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ , Β΄ΝΕΑΝΙΔΩΝ , Β΄ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ , Β ΠΑΙΔΩΝ -Β΄ΕΦΗΒΩΝ

 


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Β’ ΠΑΙΔΩΝ – Β’ ΕΦΗΒΩΝ

Α’-Β’ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Α’-Β’ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

 

 

Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα συμμετέχοντα σωματεία (15) θα χωριστούν σε δύο ομίλους των οκτώ  και επτά ομάδων με βάση την τελική βαθμολογία της περιόδου 2023-24 και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνες δύο γύρων. Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης, τα σωματεία που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως 3 κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν τον όμιλο της ανόδου (Β1 φάση). Μεταφέρουν τα μέχρι τότε μεταξύ τους αποτελέσματα και αγωνίζονται με τις ομάδες του άλλου ομίλου. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα πλέι-οφ, όπου οι ημιτελικοί και ο μικρός τελικός είναι στις δύο νίκες, ενώ ο μεγάλος τελικός στις τρεις.

Με την ίδια λογική σχηματίζονται και συνεχίζουν (χωρίς όμως τα πλέι-οφ) και τα άλλα δύο γκρουπ, που θα αγωνιστούν για την τελική κατάταξη: Ένα με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 4-6 των δύο ομίλων (Β2 φάση), και ένα με τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-8 (Β3 φάση).

Επισημαίνεται ότι οι ομάδες νέων μπορούν να αγωνιστούν στον όμιλο για τις θέσεις 1-6, αλλά δεν μετέχουν στη διαδικασία των play-οff, ακόμα και αν βαθμολογικά θεμελίωσαν τέτοιο δικαίωμα. Τη θέση τους καταλαμβάνουν ως επιλαχούσες οι επόμενες ομάδες του ομίλου σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν.

 

Β’ ΠΑΙΔΩΝ Β’ ΕΦΗΒΩΝ

Οι α’ ομάδες των σωματείων που συμμετέχουν θα χωριστούν σε δύο γεωγραφικές περιφέρειες (Δύση και Νότος) και θα χωριστούν σε ομίλους με κλήρωση. Θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι Δύσης και δύο όμιλοι Νότου, όλοι από 9 ή 10 ομάδες. Στην πρώτη φάση θα παίξουν όλοι με όλους σε δύο γύρους.

PLAY-OFF ΔΥΣΗΣ : Προκρίνονται οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου και παίζουν play- off ως εξής:

Α' ΦΑΣΗ: Α1-Β4 (1), Γ2-Β3 (2) ,Β1-Γ4 (3) , Α2-Γ3 (4), Γ1-Α4 (5), Β2-Α3

(6)

Β' ΦΑΣΗ: Νικ. 1-Νικ. 2, Νικ. 3-Νικ. 4, Νικ. 5-Νικ. 6

PLAY-OFF NOTOY: Προκρίνονται οι 6 πρώτοι κάθε ομίλου και παίζουν play- off ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ: Δ1-Ε6 (1), Δ2-Ε5 (2), Δ3-Ε4 (3), Ε3-Δ4 (4), Ε2-Δ5 (5), Ε1-Δ6(6) Β’ ΦΑΣΗ: Νικ. 1-Νικ. 4, Νικ. 2-Νικ. 5, Νικ. 3-Νικ. 6

Και στις δύο φάσεις ο νικητής κρίνεται στις δύο νίκες και το πλεονέκτημα έδρας το έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στον όμιλό της.

Έτσι μένουν τρεις ομάδες από τη Δύση και τρεις από το Νότο, ώστε να σχηματιστεί το final-six, όπου θα αγωνιστούν όλοι με όλους, έναν γύρο, σε ουδέτερα γήπεδα, για να προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα ανέβουν στην Α’ Κατηγορία (με τις δύο πρώτες εξ αυτών να αγωνίζονται και στα play-off της Α’).

Οι β’ ομάδες θα αγωνιστούν χωριστά (δύο όμιλοι παίδων και ένας όμιλος εφήβων), χωρίς πρόκριση.

 

Α’ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Λόγω της συμμετοχής 9 (αντί για 12) ομάδων, το εδάφιο του υποβιβασμού τροποποιείται ως εξής:

Στην Β’ Κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.


 

Β’ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Τα συμμετέχοντα σωματεία (27) θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε τρεις ομίλους των 9 ομάδων. Στην πρώτη φάση θα παίξουν όλοι με όλους σε δύο γύρους.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου σχηματίζουν το final-six, όπου θα αγωνιστούν  όλοι με όλους, έναν γύρο, σε ουδέτερα γήπεδα, για να προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα ανέβουν στην Α’ Κατηγορία (με τις δύο πρώτες εξ αυτών να αγωνίζονται και στα play-off της Α’).

 

A’ NEANIΔΩΝ

Τα συμμετέχοντα σωματεία (6) θα αγωνιστούν σε κανονική περίοδο τριών γύρων. Οι δύο πρώτοι γύροι θα διεξαχθούν στις έδρες των σωματείων σύμφωνα με την κλήρωση, ενώ ο τρίτος γύρος (σειρά αγώνων και έδρες) θα καθοριστεί σύμφωνα με την εκείνη τη στιγμή βαθμολογική θέση των ομάδων ως εξής:

1-4

2-3

1-2

1-3

5-1

2-5

4-5

4-6

5-6

3-4

3-6

6-1

3-5

2-4

6-2

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα play-off. Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σε κάθε αγώνα, μόνο στην κανονική περίοδο, όχι στα play-off, μία αθλήτρια γεννημένη το 2006. Δεν  υποβιβάζεται καμία ομάδα.

 

Β’ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Τα συμμετέχοντα σωματεία (12) θα σχηματίσουν έναν όμιλο και θα αγωνιστούν όλοι με όλους σε πρωτάθλημα ΕΝΟΣ Γύρου . Μετά το τέλος των αγώνων, οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 1-6 σχηματίζουν τον όμιλο της ανόδου. Μεταφέρουν τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα με τις υπόλοιπες ομάδες και αγωνίζονται στις αντίστροφες έδρες (δηλαδή άλλοι πέντε αγώνες). Το ίδιο συμβαίνει και με το 7-12 . Δεν θα διεξαχθούν αγώνες play-off. Oι δύο πρώτες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία, ενώ διασταυρώνονται και με τα play-off της Α’.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: