ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Β΄ ΑΝΔΡΩΝ 2024-25 | Δήλωση συμμετοχής [pdf] - ΕΣΚΑΝΑ

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

23.7.24

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Β΄ ΑΝΔΡΩΝ 2024-25 | Δήλωση συμμετοχής [pdf]

 



ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-25

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυόντων Αθλητικών Νόμων, των Καταστατικών της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. 2024 – 2025



ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

 

Το Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ  της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025 με τους παρακάτω όρους:

 

 

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία: 1) ΝΕΟΙ Α.Ο. ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ 2) Α.Ο. ΒΑΡΗΣ ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ 3) Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ , 4) Α.Ε. ΤΡΑΧΩΝΩΝ/ΔΙΑ ΑΛΙΜΟΥ 5) ΘΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ 6) Α.Ο. ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 7) Α.Ο. ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 8) Ο.Κ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 9) Α.Γ.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΥΑΛΗ 10) Α.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ , 11) ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Φ.Μ.Σ. 12) Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ , 13) A.O. ΤΕΛΑΜΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 14) Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

·Σε περίπτωση, που μετά την λήξη του πρωταθλήματος περιόδου 2023–2024 και μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης  συμμετοχής στο Πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2024–2025, κάποιο ή κάποια αθλητικά σωματεία συγχωνευθούν, τότε την θέση ή τις θέσεις που μένουν ελεύθερες, δικαιούται να καταλάβει ή να καταλάβουν, η ομάδα ή οι ομάδες κατά σειρά του βαθμολογικού  πίνακα της περιόδου που έχει   λήξει, της πιο κάτω Κατηγορίας (Γ΄ Ανδρών),  και πέραν των δικαιούμενων.

·Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο αποχωρήσει από την κατηγορία μετά τη δήλωση συμμετοχής του, ισχύουν τα οριζόμενα από το αρ. 16 παρ. 3 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., το αργότερο μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από το άρθρο 16 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ.. Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα σωματεία υποχρεούνται άμεσα στην καταβολή των οφειλών προγενέστερων αθλητικών περιόδων. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής.

 

Με τις δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τα σωματεία υποχρεούνται να αποστείλουν προς την Ένωση :

α) Αντίγραφο Πρακτικού Δ.Σ. με τα ονόματα των μελών του Διοικητικού τους Συμβουλίου καθώς και την ημερομηνία λήξης της θητείας τους και τον εκπρόσωπο του σωματείου στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

β) Παραχωρητήριο γηπέδων που θα χρησιμοποιούν από την αρμόδια Δημοτική Αρχή καθώς και την άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου. Εάν τα σωματεία δεν προσκομίσουν τα ως άνω έγγραφα, δε θα γίνει δεκτή η συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα και δε θα μπουν στην κλήρωση των πρωταθλημάτων.

 

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των ογδόντα (80) ευρώ. To ποσό κατατίθεται στον λογαριασμό της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. στην Alpha Bank με IBAN

GR 5101403900390002002013761, με αιτιολογία κατάθεσης την επωνυμία του σωματείου.

 

Δε θα γίνεται δεκτή δήλωση συμμετοχής από σωματείο που δεν είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο της Γ.Γ.Α..

 

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 17:45 στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

 

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 

Ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024. Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ανωτέρω ημερομηνίας.

 

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κάθε ΠΕΜΠΤΗ, ή άλλη ημέρα εφόσον η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, θεωρήσει αυτό απαραίτητο.

Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας εντός της εβδομάδος σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

 

Η ώρα έναρξης των αγώνων δεν μπορεί να είναι αργότερα από τις 21:30.

Ο περιορισμός αυτός αίρεται για τους αγώνες εξ αναβολής και τους αγώνες εμβόλιμων αγωνιστικών.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα σχηματίσουν έναν όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους δυο φορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα ακολουθήσουν αγώνες play-off και play-out.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν υποχρεωτικά σε κλειστά γήπεδα. Κάθε σωματείο, την αγωνιστική περίοδο 2024-2025  και μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα είναι υποχρεωμένο να αποστείλει στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. την άδεια λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου που θα αγωνίζεται σύμφωνα με το Νόμο 4049/12.

Η καταλληλότητα ή όχι των γυμναστηρίων θα κρίνεται με τις εκάστοτε αποφάσεις της Γ.Γ.Α. που θα ορίζουν το αν υπάρχει ή όχι η απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στα πιο πάνω γήπεδα και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιονδήποτε λόγο να τελεσθεί ο προγραμματισμένος αγώνας σε αυτό και αφού έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας αυτός ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία στο ίδιο ή άλλο γήπεδο.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 

Το σωματείο που αναγράφεται πρώτο στο πρόγραμμα των αγώνων θεωρείται γηπεδούχο και έχει τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή.

Οφείλει να φροντίζει ώστε να υπάρχει στο τραπέζι της γραμματείας έγκαιρα και σε πλήρως λειτουργική κατάσταση όλος ο προβλεπόμενος εξοπλισμός για τη διεξαγωγή του αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο : ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι αγώνες θα διεξάγονται με δερμάτινη  ή συνθετική δερμάτινη μπάλα MOLTEN  Νο 7. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανάλογη μπάλα διαθέσιμη, ή χρησιμοποιηθεί μπάλα διαφορετικού τύπου, μάρκας ή μεγέθους, το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.

 

Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν τη φιλοξενούμενη

ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με τέσσερις (4)

τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

 

Τα σωματεία που αγωνίζονται θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τo άρθρo 17 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ..

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που οι δυο ομάδες του αγώνα έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Οι διαγωνιζόμενοι αθλητές θα φέρουν υποχρεωτικά στη φανέλα τους ευδιάκριτα τους αριθμούς από 0 έως 99.

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής θα φέρει διαφορετικό αριθμό φανέλας ή δεν έχει στη φανέλα του αριθμό, τότε θα απαγορεύεται η συμμετοχή του.

 

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται συμμετοχής αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις των ισχυόντων Αθλητικών Νόμων και του άρθρου 26 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ., είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Ε.Ο.Κ. (εκτυπωμένο δελτίο) και έχουν κάρτα υγείας εν ισχύ.

Κάθε σωματείο δικαιούται να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλητές, εκ των οποίων μόνο ένας (1) μπορεί να είναι ενήλικος αλλοδαπός αθλητής προερχόμενος από την Ευρωπαϊκή Ζώνη της FIBA η από ειδικό καθεστώς (δικαιούμενοι ασύλου, εμπόλεμες ζώνες κλπ.). Σε περίπτωση πού η ως άνω διάταξη καταστρατηγηθεί από οιοδήποτε σωματείο το παράπτωμα στο οποίο υποπίπτει χαρακτηρίζεται ως «αντικανονική συμμετοχή αθλητή» με όλες τις εντεύθεν συνέπειες που προβλέπονται στις ειδικές διατάξεις τού Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων καθώς και στον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό της Ε.Ο.Κ. Σε αυτή την κατηγορία δεν υπολογίζονται οι αθλητές των οποίων το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. πριν τη συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας τους και διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής και μετά τη μεταγραφή τους σε άλλη ομάδα της Ένωσης.

Στον περιορισμό των αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών δεν συμπεριλαμβάνονται οι καλαθοσφαιριστές με κυπριακή ταυτότητα. Οι συγκεκριμένοι αθλητές θα πρέπει να έχουν αγωνιστική συμμετοχή σε τουλάχιστον δύο (2) αγωνιστικές περιόδους στα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα για τουλάχιστον δύο (2) έτη.

Τα σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανδρών, πρέπει στον αριθμό των αθλητών που θα δηλώσουν στο Φύλλο Αγώνα, υποχρεωτικά να περιλαμβάνουν στη δωδεκάδα, τουλάχιστον  δύο (2) αθλητές μέχρι 21 ετών (γεννηθέντες το έτος 2004 και νεότερους).

Διευκρινίζεται ότι για κάθε αθλητή μέχρι 21 ετών που δεν περιλαμβάνεται στην 12άδα, η θέση θα μένει κενή.

Τα σωματεία που συμμετέχουν με ομάδα νέων (Under-23), μπορούν να δηλώνουν σε κάθε αγώνα τους έως δύο (2) αθλητές , οι οποίοι είχαν δηλωθεί στη δωδεκάδα του αμέσως προηγούμενου χρονικά αγώνα (πρωταθλήματος ή κυπέλλου ή ευρωπαϊκής διοργάνωσης) της κυρίας ομάδας του σωματείου τους.

 

 

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΑΝΑΒΟΛΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από τα άρθρα 35 και 36 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων της Ε.Ο.Κ..

Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο για την οριστική απόφαση σχετικά με την τύχη αναβληθέντα ή διακοπέντα αγώνα, είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

 

Διευκρινίζεται ότι δεν αποτελούν ισχυρό λόγο αναβολής αγώνα οι παρακάτω λόγοι:

α) Αγωνιστικές υποχρεώσεις άλλου τμήματος του σωματείου την ίδια ημέρα

β) Αγωνιστική υποχρέωση του προπονητή με άλλο τμήμα του σωματείου ή με άλλο σωματείο

γ) Ασθένεια αθλητών ή προπονητή, εξαιρουμένων των όσων προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο σχετικά με τον Covid

δ) Σχολικές εκδρομές

 

Σε κάθε περίπτωση, οποιοδήποτε αίτημα αναβολής αγώνα θα πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον 72 ώρες πριν την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, συνοδευόμενο από έγγραφο υπόμνημα που θα αιτιολογεί πλήρως το αίτημα της αναβολής. Εάν δεν τηρούνται όλες οι ανωτέρω προϋποθέσεις, το αίτημα δεν θα εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Πρωταθλήματος και θα απορρίπτεται αυτοδίκαια.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

 

α) Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων και τον Πειθαρχικό Κανονισμό της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με έγγραφο υπόμνημα εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ, που καταβάλλονται στην Ένωση.

β) Οι ενστάσεις που αφορούν αντικανονική συμμετοχή αθλητή μπορούν να κατατίθενται εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την τέλεση του αγώνα, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναγραφή της ένστασης στο φύλλο αγώνα.

γ) Όλες οι ενστάσεις εκδικάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

δ) Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. που επικυρώνουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος, εισηγήσεις οι οποίες αποφαίνονται επί ενστάσεων της αρμοδιότητάς της σύμφωνα με τα παραπάνω, προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ., σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς Νόμους.

ε) Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα (αθλητές ή σωματεία) που μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στους διεξαγόμενους αγώνες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αρμόδια ως Διαιτητικά όργανα για την επίλυση των μεταξύ τους κάθε φύσης διαφορών μόνο τα προβλεπόμενα από τον Νόμο ή τους οικείους κανονισμούς δικαιοδοτικά όργανα ή Επιτροπές. Η δήλωση συμμετοχής δεσμεύει επίσης τις αθλήτριες, τους προπονητές και τα μέλη των σωματείων χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη συμφωνία μεταξύ αυτών και της Ένωσης.

στ) Απαγορεύεται ρητά κάθε προσφυγή στα πολιτικά Δικαστήρια. Σε περίπτωση που το σωματείο προσφύγει στα πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας των κανονισμών ή της παρούσας μηδενίζεται και αποκλείεται από όλα τα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία συμμετέχει.

ζ) Σε περίπτωση απόρριψης της ένστασης, το σύνολο του καταβληθέντος παράβολου καταπίπτει στο ταμείο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.. Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει αποδεκτή, το ήμισυ του παράβολου επιστρέφεται στο ενιστάμενο σωματείο και το υπόλοιπο καταπίπτει στο ταμείο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

 

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

α) Τα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους ισχύοντες αθλητικούς νόμους και από τις ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

α) Τα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους ισχύοντες αθλητικούς νόμους και από τις ισχύουσες διατάξεις των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

β) Σε περίπτωση που σωματείο αποχωρήσει από την συνέχεια του πρωταθλήματος ή μηδενιστεί για οποιονδήποτε λόγο σε δύο (2) αγώνες, εφόσον αυτό συμβεί κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του εκάστοτε Πρωταθλήματος, ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε, δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου αυτής και αποκλείεται από την συνέχεια του Πρωταθλήματος. Αντιθέτως, στην περίπτωση που η αποχώρηση και ο συνεπεία αυτής υποβιβασμός της υπαίτιας ομάδας συντελεστεί τόσο μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα του πρώτου γύρου, όσο και κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου του εκάστοτε Πρωταθλήματος και έως τη λήξη αυτού, τα αποτελέσματα των αγώνων, στα οποία συμμετείχε η ομάδα αυτή, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου. Οι εναπομείναντες αγώνες της ομάδας αυτής μέχρι την λήξη του Πρωταθλήματος θεωρούνται ότι διεξήχθησαν και κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων ομάδων με αποτέλεσμα 20-0. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις όπου ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου κατά το οποίο συντελέστηκαν οι παραβάσεις.

Σε περίπτωση που η μη προσέλευση ή η μη συμμετοχή ή η αποχώρηση από αγώνα συμβεί κατά την διάρκεια της φάσης των play-off/play-outs, η ομάδα αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες της σειράς, δεν αντικαθίσταται και προκρίνεται η αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συναντήσεων μέχρι εκείνη τη στιγμή.

γ) Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., δικαιούται να χρησιμοποιήσει Διαιτητές ή Βοηθούς Διαιτητές άλλων Συνδέσμων, εφόσον τούτο κριθεί σκόπιμο εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου εις βάρος Διαιτητών ή Κριτών. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στον οποίο έχουν ορισθεί Διαιτητές άλλων Συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησης, διαφορετικά μηδενίζεται.

Εάν δε το σωματείο που έχει τιμωρηθεί ,αγωνίζεται εκτός έδρας και οι διαιτητές προέρχονται από διαφορετικούς συνδέσμους, τότε το σωματείο που εκτίει την ποινή, είναι υποχρεωμένο να καταβάλει  την διαφορά των χρημάτων που απαιτούνται, για τη μετακίνηση των διαιτητών.

δ) Σε περίπτωση τιμωρίας του γηπέδου - έδρας της ομάδας, η ομάδα που τιμωρείται, εκτίει την ποινή της, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 33, του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ε) Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στην Β’ Κατηγορία Ανδρών, απαγορεύεται να διοργανώνουν φιλικούς αγώνες ή Τουρνουά, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Σε αυτούς τους αγώνες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται επίσημοι Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητών, που θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ.4 του Νόμου 2725/1999 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Νόμο 3057/2002. Σε περίπτωση στην οποία, σωματείο χρησιμοποιήσει Διαιτητή που δεν ανήκει στους Συνδέσμους Διαιτητών και χωρίς άδεια της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και της Κ.Ε.Δ. (τιμωρημένοι διαιτητές, παλαιοί διαιτητές που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στον Σύνδεσμο) τους επιβάλλεται η ποινή της έγγραφης επίπληξης και τιμωρία έδρας μιας αγωνιστικής  και σε περίπτωση επανάληψης του ίδιου παραπτώματος αφαιρείται ένας (-1) βαθμός από τους βαθμολογικούς πίνακες της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025  όλων των ομάδων του σωματείου (Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων).

στ) Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας δύναται η Ένωση να παρεμβαίνει, εφόσον αυτή διαπιστωθεί εντός γηπέδου ή υπάρξει υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας, τότε η υπόθεση  εισάγεται για συζήτηση στο Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Στην περίπτωση αυτή, αν διαπιστωθεί η πλαστοπροσωπία, το σωματείο θα αποβάλλεται αμέσως από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και θα υποβιβάζεται στην αμέσως  επόμενη Κατηγορία. Ο προπονητής που υπογράφει το Φύλλο Αγώνα, θα καλείται σε απολογία από το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Σε περίπτωση τιμωρίας του, η ποινή του θα κοινοποιείται στην Ε.Ο.Κ., στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, καθώς και στον Σ.Ε.Π.Κ.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στις περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας αθλητών που έχουν τελεσιδικήσει οι σχετικές ενστάσεις, οι υπαίτιοι εκτός της επιβολής των πειθαρχικών ποινών, θα παραπέμπονται στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

α) Τα συμμετέχοντα σωματεία είναι υποχρεωμένα, σύμφωνα με τον Ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 3057/2002 και με τον Κανονισμό Προπονητών (ΥΑ 36123/2.8.2006,ΦΕΚ/Β/1223/5.9.2006), να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας προπονητή και του τυχόν βοηθού προπονητή. Ο αριθμός της θεωρημένης ταυτότητας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο φύλλο αγώνα, δίπλα από το ονοματεπώνυμο του προπονητή και του βοηθού του.

β) Ο αρχηγός μπορεί να ενεργεί σαν προπονητής, αν δεν υπάρχει προπονητής ή αυτός δεν είναι σε θέση να συνεχίσει και δεν υπάρχει βοηθός προπονητή στο φύλλο αγώνα (ή ο δεύτερος εκ των αναφερομένων δεν είναι σε θέση να συνεχίσει).

γ) Σε περίπτωση που δεν υπάρχει προπονητής που να πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. α του παρόντος άρθρου, μπορεί να δηλώνεται στο φύλλο αγώνα ως προπονητής ο αρχηγός της ομάδας, όχι όμως σε περισσότερους από τέσσερις συνολικά επίσημους αγώνες (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) κατά τη διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου. Η καταστρατήγηση του ανωτέρου περιορισμού επισύρει τις ποινές που προβλέπονται για αντικανονική συμμετοχή αθλητή.

 

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ –ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για τη βαθμολογία των Ομάδων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 13 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων (Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου) της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών και 0 βαθμοί για αγώνα πού χάθηκε από υπαιτιότητα).

Για την κατάταξη εφαρμόζεται το άρθρο 14, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Διοργανώσεων (Πρωταθλημάτων & Κυπέλλων) της ΕΟΚ.

 

Β) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Στην Α’ Κατηγορία ανέρχονται συνολικά τρεις ομάδες.

α) Απ’ ευθείας η πρώτη (1η) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα

β) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2-5 του βαθμολογικού πίνακα θα συναντηθούν σε αγώνες play-off ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ: 2-5 και 3-4

Β’ ΦΑΣΗ: Οι νικητές των δύο ζευγαριών για τις θέσεις 2 και 3, και αντίστοιχα οι ηττημένοι για τις θέσεις 4 και 5.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 2 και 3 μετά το πέρας των play-off ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία Ανδρών.

 

Σε περίπτωση που δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε στην Α’ Κατηγορία Ανδρών ανέρχεται και η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση μετά το πέρας των play-off.

 

Επιπρόσθετα, ισχύουν τα αναφερόμενα στο άρθρο 14 παρ. 7 και 8 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.. Διευκρινίζεται ότι ομάδα νέων μπορεί να ανέλθει κατηγορία μόνο ως πρώτη (απ’ ευθείας άνοδος), ενώ σε κάθε περίπτωση τα play-off διεξάγονται χωρίς ομάδες νέων και τη θέση τους καταλαμβάνουν οι αμέσως επόμενες ομάδες βάσει της σειράς που τερμάτισαν.

Σε περίπτωση που ομάδα νέων αποκτήσει δικαίωμα ανόδου, δεν υπολογίζεται στο συνολικό αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται.

Οι ομάδες νέων, εφόσον ανέλθουν κατηγορία, δεν επηρεάζουν τον υποβιβασμό άλλων ομάδων και επομένως προστίθενται αριθμητικά στον αριθμό των συνολικών ομάδων της κατηγορίας

 

Γ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Στην Γ’ Κατηγορία ανδρών υποβιβάζονται συνολικά τρεις (3) ομάδες.

α) Απ’ ευθείας η τελευταία (14η) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα.

β) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 10-13 του βαθμολογικού πίνακα θα συναντηθούν σε αγώνες play-out ως εξής:

Α’ ΦΑΣΗ: 10-13 και 11-12

Β’ ΦΑΣΗ: Οι νικητές των δύο ζευγαριών για τις θέσεις 10 και 11.

Οι δύο ηττημένοι της Α’ φάσης υποβιβάζονται στην Γ’ Κατηγορία και δεν αγωνίζονται στη Β’ φάση.

 

Σε περίπτωση που θα υποβιβαστούν δυο (2) ομάδες της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζεται και η ΤΕΤΑΡΤΗ (ηττ. 10-11) ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περίπτωση που θα υποβιβαστούν τρεις (3) ομάδες της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζεται και η ΠΕΜΠΤΗ (νικ.10-11)  ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περίπτωση κατά την οποία υποβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από τη Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, τότε υποβιβάζεται και ΕΚΤΗ  ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περίπτωση κατά την οποία υποβιβαστούν πέντε (5) ομάδες της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από τη Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, τότε υποβιβάζεται και η ΕΒΔΟΜΗ ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.

 

Δ) ΠΕΡΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ PLAY-OFF KAI PLAY-OUT

Σε όλες τις φάσεις των αγώνων play-off και play-out η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες (best of three) και το πλεονέκτημα έδρας το έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στον βαθμολογικά πίνακα.

Tα αποτελέσματα των αγώνων της κανονικής περιόδου ΔΕΝ μεταφέρονται.

Σε περίπτωση που δεν συντρέχει σοβαρός βαθμολογικός λόγος, η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. δύναται να αναδιαμορφώσει ή να ακυρώσει σειρά αγώνων play-off ή play-out.

 

Ε) ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά άνοδος σωματείων σε εθνική κατηγορία μέσω αγώνων μπαράζ ή μέσω wild card) για την αγωνιστική περίοδο 2025-26 προκύψουν κενές θέσεις στην παραπάνω κατηγορία (Α’ Ανδρών), αυτές καλύπτονται από τα επιλαχόντα σωματεία της Β’ Κατηγορίας, σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν, όχι όμως πέραν της έκτης (6ης)ομάδας του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περίπτωση που ανέλθουν στην Α’ Κατηγορία όλες οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας έως και την έκτη (6η) θέση, ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων ομάδων Α’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2025-26, συμπληρώνεται από σωματεία που αρχικά είχαν υποβιβαστεί από αυτήν, σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν, κατά την ολοκλήρωση των αγώνων της κατηγορίας.

Επίσης σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά άνοδος σωματείων σε εθνική κατηγορία μέσω αγώνων μπαράζ ή μέσω wild card) για την αγωνιστική περίοδο 2025-26 προκύψουν κενές θέσεις στην Β’ Κατηγορία, αυτές καλύπτονται από τα επιλαχόντα σωματεία της Γ’ Κατηγορίας, σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν, όχι όμως πέραν της έκτης (6ης) ομάδας της γενικής σειράς του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περίπτωση που ανέλθουν στην Β’ Κατηγορία όλες οι ομάδες της Γ’ Κατηγορίας έως και την έκτη (6η) θέση, ο προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων ομάδων Β’ Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2025-26, συμπληρώνεται από σωματεία που αρχικά είχαν υποβιβαστεί από αυτήν, σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν, κατά την ολοκλήρωση των αγώνων της κατηγορίας.

Επίσης όσες ομάδες εθνικών κατηγοριών ανήκουν στην Ένωση και επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή σε τοπική κατηγορία, θα γίνονται δεκτές.

 

ΑΡΘΡΟ 16ο : ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο (2) ή περισσότερων ομάδων:

α) Λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες-ήττες-μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός αριθμός των πόντων που συγκέντρωσαν στους μεταξύ τους αγώνες

γ) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες της ομάδας κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος

δ) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπ’ όψη ο συνολικός αριθμός των πόντων που συγκέντρωσε η ομάδα σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

ε) Αν παρ' όλα αυτά υφίσταται ακόμα ισοβαθμία, τότε διενεργείται κλήρωση. Αν σε οποιοδήποτε στάδιο των ως άνω κριτηρίων, μία ή περισσότερες ομάδες έχουν ήδη λάβει θέση κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα (δεν ισοβαθμούν πλέον) η ως άνω αναφερόμενη διαδικασία επαναλαμβάνεται για όλες τος εναπομείνασες ομάδες που δεν έχουν λάβει ακόμα θέση κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα.

 

ΑΡΘΡΟ 17ο : ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΒΟΗΘΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ - ΚΟΜΙΣΑΡΙΩΝ

 

Σε κάθε αγώνα θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. τρεις (3) διαιτητές και τρεις (3) βοηθοί διαιτητές και το κόστος τους θα καλύπτεται εξ ημισείας από τα αγωνιζόμενα σωματεία.

Κομισάριος θα ορίζεται: α) εφ’ όσον το ζητήσει το ένα από τα αγωνιζόμενα σωματεία, το οποίο θα καλύπτει και το κόστος αυτού

β) Σε περίπτωση διεξαγωγής αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, όπου το κόστος θα καλύπτεται από το γηπεδούχο σωματείο

γ) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατά την απόλυτη κρίση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., όπου το κόστος θα καλύπτεται εξ ημισείας από τα δύο σωματεία.

 

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στην καταβολή του ποσού που τους αναλογεί προς τους παράγοντες του αγώνα πριν την έναρξή του. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα έξοδα από ένα εκ των δύο σωματείων, τότε αυτό θα μηδενίζεται.

 

ΑΡΘΡΟ 18ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

 

Οι οικονομικοί όροι θα ανακοινωθούν σε συμπληρωματική προκήρυξη.

 

ΑΡΘΡΟ 19o : ΟΡΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

 

α) Στους αγώνες είναι υποχρεωτική με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου η παρουσία ιατρού ή διασώστη του Ερυθρού Σταυρού ή ατόμου που είναι πιστοποιημένο από το Ε.Κ.Α.Β. για την παροχή πρώτων βοηθειών ή ατόμου που είναι πιστοποιημένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόνησης (ERC).

Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν θα διεξάγεται.

Το χρονικό διάστημα για την αναμονή παρουσίας του ανωτέρω προσώπου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τριάντα (30) λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση μη προσέλευσης του ανωτέρω προσώπου, το φύλλο αγώνα θα κλείνει ως «αναβολή» και για την τύχη του αγώνα (πιθανότητα επιβολής ποινής μηδενισμού) θα αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.. Σε περίπτωση που επιβληθεί μηδενισμός, τα σωματεία υποχρεούνται στην καταβολή του υπολοίπου της προβλεπόμενης αποζημίωσης στους παράγοντες του αγώνα (διαιτητές, κριτές, κομισάριο).

β) Στην περίπτωση που αποφασιστεί η επανάληψη του αγώνα, αυτός θα διεξάγεται στην έδρα του φιλοξενούμενου σωματείου, με το αρχικά γηπεδούχο να είναι εκ νέου υποχρεωμένο για την παρουσία ιατρού, διατηρώντας επίσης και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του γηπεδούχου.

γ) Σε κάθε περίπτωση μη τέλεσης αγώνα λόγω απουσίας ιατρού ή διασώστη στο υπαίτιο (γηπεδούχο) σωματείο επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο εκατό (100) ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί στο ταμείο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. το αργότερο είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν τη διεξαγωγή τυχόν επαναληπτικού. Σε αντίθετη περίπτωση ο επαναληπτικός αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο σωματείο θα μηδενίζεται.

δ) Επισημαίνεται πως το έγγραφο πιστοποίησης του προσώπου της παρ. α του παρόντος άρθρου (π.χ. ιατρική ταυτότητα) πρέπει να είναι θεωρημένο και εν ισχύ τουλάχιστον έως την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνεται δεκτό και ο αγώνας δεν θα διεξάγεται.

 

ΑΡΘΡΟ 20ο: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι δυνατόν να μεταδίδονται τηλεοπτικά ή διαδικτυακά.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, γηπεδούχος και φιλοξενούμενη, υποχρεούνται να αποδέχονται την τηλεοπτική ή διαδικτυακή μετάδοση των αγώνων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., εξουσιοδοτείται από τις ομάδες για την σύναψη συμβάσεων με τηλεοπτικά ή διαδικτυακά μέσα για την απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των αγώνων του Πρωταθλήματος.

Η γηπεδούχος ομάδα, έχει την υποχρέωση να επιτρέπει την είσοδο τηλεοπτικού συνεργείου στο γήπεδο και να του παρέχει τις απαιτούμενες διευκολύνσεις για την σωστή μετάδοση του αγώνα.

σωματείο που θέλει να παραχωρήσει το δικαίωμα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων του, υποχρεούται να ζητήσει την συγκατάθεση της Ένωσης.

Στα σωματεία που παραβιάζουν όσα ορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης ενός (-1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα, για κάθε αγώνα που

απαγορεύουν την μετάδοση ή μεταδίδουν τον αγώνα χωρίς την έγγραφη άδεια της Ένωσης.

Η μαγνητοσκόπηση από οποιοδήποτε τρίτο σωματείο θα επιτρέπεται, εφόσον θα έχει την συγκατάθεση για αυτή την ενέργεια και των δυο διαγωνιζομένων σωματείων.

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 21ο : ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

Απαγορεύεται ο κάθε μορφής στοιχηματισμός σε αγώνες που τελούν υπό την αιγίδα της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια ενός αγώνα διαπιστωθεί πως υπάρχει άτομο που μεταδίδει την εξέλιξή του για λογαριασμό στοιχηματικών εταιρειών, είτε με ζωντανή εικόνα, είτε γραπτώς, είτε προφορικά, ο αγώνας διακόπτεται άμεσα και δεν συνεχίζεται, έως ότου το συγκεκριμένο άτομο αποβληθεί από το χώρο του γηπέδου.

 

ΑΡΘΡΟ 22ο: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ

 

Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανδρών, θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Παίδων ή Εφήβων.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Παίδων ή Εφήβων, δε θα δικαιούνται συμμετοχή ούτε στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ανδρών. Σε περίπτωση που αποχωρήσουν από το Πρωτάθλημα Παίδων ή Εφήβων, ή μηδενιστούν σε δυο (2) αγώνες (εάν μετάσχουν στο ένα πρωτάθλημα εξ αυτών), τότε η ανδρική ομάδα θα αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται.

 

ΑΡΘΡΟ 23ο : ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο με δίπλωμα και μετάλλιο χρώματος χρυσού, στους δε αθλητές της, θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια χρυσού χρώματος. Επίσης θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια για την δεύτερη ομάδα, χρώματος αργυρού και για την τρίτη ομάδα χρώματος χαλκού.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, από τον Κανονισμό Διαιτησίας, από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων και από την Γενική Προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Κίμων Γκιουλιστάνης

 

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Κωνσταντίνος Φραγκούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: